Se lansează cea de a IV-a ediție a proiectului ”Caligrafia ne unește”
Articol publicat pe 09-07-2020
Sursa: Comunicat de presă Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport
În mijlocul crizei globale pandemice care a lovit țările lumii și ne-a afectat pe toți, indiferent de vârstă, ocupație, gen, religie, este necesar să ne amintim ca viața este o cooperare inteligentă între toate formele ei: animale, plante, fenomene, oameni, asigurând solidaritatea și unitatea.
Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport în parteneriat cu Ministerul Culturii, Comisia Națională a României pentru UNESCO și Reţeaua Institutelor Culturale Naţionale din Europa (EUNIC) lansează cea de a IV-a ediție a proiectului cultural - educativ de referință în domeniul caligrafiei sub denumirea ”United by Calligraphy - Caligrafia ne unește”, prin care frumoasa artă a scrisului de mână devine o punte culturală pentru cooperare, solidaritate și unitate, ajutând la dezvoltarea și păstrarea sentimentelor de înțelegere reciprocă și de îmbrățișare a diversității.
Români din țară și diaspora de orice vârstă, atât pasionați de caligrafie, cât și profesioniști în arta scrisului frumos, sunt invitați să realizeze lucrări artistice caligrafice în perioada iulie - octombrie 2020, respectând informațiile din regulamentul de participare disponibil atât pe
www.educatie.ong, cât și pe pagina de
Facebook a Asociației Liber la Educație, Cultură și Sport. Termenul limită de trimitere a lucrărilor este 5 octombrie 2020 (data poștei). Evaluarea acestora este realizată de un juriu internațional format din caligrafi profesioniști, învățători, profesori, critici de artă, reprezentanți ai instituțiilor partenere.
La finalul proiectului, cele mai apreciate lucrări din România vor fi premiate și se vor reuni cu excepționalele creații caligrafice din întreaga lume într-o publicație online - United by Calligraphy / Caligrafia ne unește - și, în cazul în care contextul pandemic global ne va permite, într-un eveniment expozițional itinerant.
Parteneri:
• Ministerul Culturii din România
• Comisia Națională a României pentru UNESCO
• Reţeaua Institutelor Culturale Naţionale din Europa (EUNIC Romania)
Susținători:
• Faber Castell
• Tombow Europe
Date de contact