Timișoara găzduiește festivalul de gastronomie artizanală LA PAS
Articol publicat pe 23-09-2022
Festival de Gastronomie Artizanală are loc între 23 și 25 septembrie 2022 în Parcul Rozelor din Timișoara, fiind organizat de AsociațiaCRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO.
Festivalul LA PAS aduce împreună peste 50 de artizani și susține un program artistic complex, cu artiști locali, din țară, precum și din Ungaria, Italia și Portugalia. Toată lumea este binevenită, activitățile fiind prietenoase cu toate categoriile de vârstă.
Pentru a sublinia valorile și principiile după care lucrează, reprezentanții Asociației CRIES colaborează cu organizații locale, naționale și europene, școli, cu producători locali, artizani și artiști, sensibili la temele propuse de eveniment.
Artizanii LA PAS Vor oferi o diversitate de produse alimentare preparate după rețete tradiționale sau inovatoare, folosind în mare parte ingrediente locale și practici de producție sustenabilă. Bere artizanală produsă local, meniuri vegetariene și vegane, preparate cu specific local și internațional, cidru artizanal, sucuri presate la rece, gemuri, zacuscă, prăjituri, pâine artizanală, produse lactate și brânzeturi de specialitate – toate acestea fac parte din oferta gastronomică a ediției din acest an.
Pe toată durata Festivalului vor fi organizate degustări la standurile producătorilor, însoțite de povestea produsului. Vor avea loc demonstrații ale unor practici tradiționale de gătit, precum prepararea magiunul sau a pitei în țăst.